
تبلیغات

جستجو

پیوندهای روزانه

لینک دوستان

امکانات جانبی
آمار
وب سایت:
بازدید دیروز : 3
بازدید هفته : 5
بازدید ماه : 5
بازدید کل : 86673
تعداد مطالب : 360
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1
ارزیابی خط مشیها و سیاست گذاری های شرکت های خصوصی
دسته بندی | مدیریت |
بازدید ها | 10 |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 123 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 39 |
ارزیابی خط مشیها و سیاست گذاری های شرکت های خصوصی
مطالعه موردی شرکت آسان خودرو
چکیده
در تحقیق حاضر به بررسی سیستم مدیریت منابع انسانی شرکت آسان خودرو پرداخته می شود. شرکت آسان خودرو به عنوان نماینده انحصاری شرکت هلی در ایران در راستای گسترش فعالیت های خود و پاسخگویی به نیاز مشتریان، واردات انواع لیفتراک های هلی را با ظرفیت های ۱ الی ۴۶ تن و با سوخت های دیزلی، بنزینی، دوگانه سوز (گاز و بنزین) و برقی را در دستور کار قرار داده است. حركت در مسیر تعالی و رسیدن به قله های تعالی، مستلزم جذب بهترین ها، نگهداری، توسعه و توانمند كردن منابع انسانی به عنوان یگانه منبع دارای مزیت رقابتی است. طراحی و استقرار یك نظام یكپارچه و هماهنگ بین زیر سیستم های مدیریت منابع انسانی در راستای تحقق اهداف و برنامه های كلان سازمان به منظور ارتقاء اثربخشی و كارایی لازم و ضروری است. مجموعه طرح های نظام جامع منابع انسانی به تفكیك حوزه های مطالعاتی شرکت آسان خودرو به صورت زیر هستند: حوزه استراتژیك و ساختار سازمان، حوزه آموزش، حوزه ارزیابی عملكرد، حوزه جبران خدمات، حوزه نظام جانشینی وجایگزینی، حوزه جذب و استخدام، حوزه نظام اطلاعات منابع انسانی. از جمله طرح های مدیریت منابع انسانی که در این شرکت انجام شده است، عبارتند از: طراحی و تدوین استراتژ ی منابع انسانی، طرح جامع باز آفرینی ساختار، بازنگری شرح وظایف مشاغل سازمانی، طراحی و تدوین نظام جامع آموزش كاركنان، طراحی سیستم اندازه گیری اثر بخشی دوره های آموزش، طراحی نظام جامع ارزیابی عملكرد كاركنان، طراحی و تدوین نظام جامع جبران خدمات كاركنان، تعیین معیارهای شایستگی رست؛ رشته و گروه های شغلی به تفكیك، بررسی واستخراج نیازهای كوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت نیروی انسانی از نظر كمی وكیفی، طراحی واستقرار سیستم اتوماسیون اداری.
کلمات کلیدی: مدیریت منابع انسانی؛ جذب و استخدام؛ آموزش؛ ساختار سازمان؛ نظام جانشینی وجایگزینی.
مقدمه
تا چندی قبل ارزیابی خط مشی به صورت جدی مورد توجه نبود و در فرایند خط مشی گذاری كمتر به آن پرداخته می شد ولی اخیرا در میان محققان و خط مشی گذاران علاقه و تمایل زیادی در قبال این مقطع از فرایند خط مشی گذاری در حال شكل گیری است. ارزیابی به عنوان مرحله ای مهم از فرایند خط مشی گذاری است و مدیران بخش عمومی به صورت فزاینده ای برای توجیه برنامه های كنونی برنامه هزینه ها و منافع و پیشنهاد تغییرات ضروری به ارزیابی خط مشی متوسل شده اند( الوانی،1379،119) . اعضای زیر نظام های خط مشی و سایر افراد ذی نفع به نوبه خود نحوه اجرا و آثار خط مشی را ارزیابی می كنند تا در صورت لزوم از آن حمایت كنند یا با آن به مخالفت برخیزند یا خواستار تغییر آن شوند( هاولت،1380،269)
با توجه به گسترة اجرای خط مشیها و همچنین سنجش گریز بودن دستاوردهای آن به خصوص در حوزههای غیر اقتصادی، پرسش اساسی میزان كارآمدی خط مشیها همواره پیش روی دستاندركاران خط مشی قرار دارد. بازنگری در اجرای خط مشیها نیز مستلزم تدوین سازگاری جامع، دقیق و قابل اتكا برای رصد وضعیت اجرای آنها است. این امر به ویژه در رابطه با خط مشیهایی كه گروههای ذینفع متعدد و همراه با خواستهها و انتظارات متفاوت را در برمیگیرند اهمیتی دو چندان مییابد. ماهیت پیچیده بسیاری خط مشیها نظیر سهمیه بندی جنسیتی ورود به دانشگاه و یا طرح امنیت اجتماعی نمونهای از این موارد است با توجه به نقش آنها در مشروعیت دولت نزد عموم مردم، بررسی دقیق و جامع ابعاد آنها را ناگزیر میسازد.
تعریف و مفهوم ارزیابی
به طور کلی ارزیابی خط مشی های عمومی ، مقایسه اهداف پیش بینی شده برای خط مشی و نتایج حاصل از آن است که به وسیله مراجع دولتی یا غیر دولتی صورت می گیرد. به نظر یکی از صاحبنظران (carol H .Weiss) توجه به ارزیابی برای تعیین اعتبار و شایستگی برنامه ها و خط مشی های عمومی است اینکه این برنامه ها چه نقشی در حل مسائل و مشکلات عمومی داشته و جهت گیری آنها چگونه بوده است.
ارزیابی صرف نظر از این که در چه سطحی صورت میگیرد مستلزم این است که شامل یک رشته از فعالیتهای مشخص باشد. اولین مساله این است که تعیین کنیم چه چیزی باید مورد ارزیابی قرار گیرد. برنامه ارزیابی ممکن است روشن و بدیهی باشد مثلا تعیین اینکه ، برنامه ها یا خط مشی های سازمان مسکن به گسترش واحدهای مسکونی منتهی شده است یا نه؟ تشخیص هدف ارزیابی ، مانند تشخیص مساله یا مشکل در فرایند خط مشی گذاری قابل توجه است به هر حال صرف علم و آگاهی از اهمیت ارزیابی مشکلی را حل نمی کند. دوما" اینکه معیارها و ضوابط اندازه گیری برای جمع آوری اطلاعات راجع به ارزیابی می توانند در یک طیف از اطلاعات کاملا" کمی تا اطلاعات کاملا" کیفی قرار گیرند. مسئله سوم تجزیه و تحلیل اطلاعاتی است که می توان به آن دسترسی داشت به صورتی که از اثر بخشی برنامه یا خط مشی مورد نظر یک جمع بندی معتبری ارائه کند.
فهرست مطالب
مقدمه
تعریف و مفهوم ارزیابی
عناصر مولفه ای ارزیابی
انواع ارزیابی
رویه های اساسی ارزیابی
ارزیابی خط مشی و یادگیری خط مشی
مفاهیم درون زا و برون زای یادگیری خط مشی
مدلی برای ارزیابی خط مشی و آمادگی یادگیری
ارزیابی محققانه
ارزیابی منظم یا سیستماتیک برنامه یا خط مشی
چرخه ارزیابی خط مشی
سیاست پژوهی، روشی برای علمی نمودن خط مشی ها(سیاست ها)
منابع اصلی اطلاعات در سیاست پژوهی:
×الگوهای ارزیابی خط مشی گذاری
معرفی شرکت آسان خودرو
محصولات شرکت آسان خودرو (سهامی خاص)
اهداف و استراتژی های شرکت آسان خودرو
مشتریان
زنجیره تامین
سطح تحصیلات پرسنل شرکت آسان خودرو
لزوم استفاده از مدیریت منا بع انسانی
مجموعه طرح های نظام جامع منابع انسانی به تفكیك حوزه های مطالعاتی شرکت آسان خودرو
حوزه استراتژیك و ساختار
حوزه آموزش
حوزه ارزیابی عملكرد
حوزه جبران خدمات
انگیزه
رهبری یا مدیریت امور منابع انسانی
نگهداری منابع انسانی
حوزه نظام جانشینی وجایگزینی
حوزه جذب واستخدام
نقاط قوت سیستم مدیریت منابع انسانی شرکت آسان خودرو
نقاط ضعف در سیستم منابع انسانی شرکت آسان خودرو
پیشنهادها
رویکرد آینده شركت
نتیجهگیری
منابع و مآخذ
مطالب مرتبط

ورود کاربران

عضويت سريع

چت باکس
| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |

پشتيباني آنلاين

آمار























تبادل لینک هوشمند

خبرنامه
